torek, 29. junij 2010

Fara - 29.6.2010

VČERAJ ZVEČER IN DANES DOPOLDNE

Včeraj po kosilu smo počivali do treh. Takrat smo si pripravili koplke, brisačo in sončno kremo ter se odpravili do reke Kolpe. Tam smo se zadržali približno 3 ure. Zelo smo se zabavali, a ne veliko v vodi, ker je bila ledena ("brrrr"). Igrali smo se različne igre. Zvečer po večerji, ki nam je bila zelo všeč, smo se skupaj z vodniki igrali pantonimo. Ob 10ih so se cicibani in cicibanke odpravili spat, starejši pa smo nadaljevali igro pantonime, medtem, ko so fantje igrali pink ponk. Po uri smo se tudi starejši odpravili spat da bi se lahko zgodaj zbudili. Seveda se to ni zgodilo, saj smo bili tudi ob pol osmih zbiti. Za jutranjo rekreacijo smo metali obroče na koze. Zatem smo imeli zajtrk in pospravili sobe. Pred treningom smo pripravili orodja in naslednje dve uri telovadili.

Neja K., Teja L. in Špela E.

KOLPA

Ura je bila tri in usi smo se začeli mazati s kremo. Bil je čas za...KOLPO!! (: Vsi smo se oblekli v kopalke in odšli do reke Kolpe. Ko smo prišli do reke Kolpe smo slekli majice, hlačke in kiklce. (: Ter hitro stekli v reko. Nato smo tudi hitro stekli ven, ker je bila voda zelo mrzla. "Brrrr". Še sreča da je sijalo sonce. V vodo smo šli dvakrat. vmes smo igrali družabne igre in se nastavljali soncu. Nato smo odšli v vodo se ohladit. Voda je bila visoka zato smo lahko plavali. Čez tri ure smo odšli v dom, kjer nas je čakala večerja. Mislimo, da je Kolpa in kosilo najboljši del tabora. :DDD

Kim R., Vita O. in Ajda O.

TRENING

V nedeljo in ponedeljek nismo imeli treningov, ker je bila telovadnica zasedena. A zato smo šli danes, v torek že navsezgodaj zjutraj tja, potem po zajtrku pa se nam je začel še pravi trening. Najprej smo se namučili, ko smo postavili orodja. Že pred ogrevanjem so bile Kim, Vita, Urša in Tjaša tako zmatrane, da so naju, Katjo in Lauro le še gledale kako sva skakali po gredi, ki sva jo postavili. Začel se je tek. Ta je trajal le 5 minut, a nam se je vlekel kot pokvarjena marmelada. Po teku smo se vsi premočeni postavili za ogrevanje. Tega je vodil (M)UČITELJ Jure. Končno smo se razdelili v skupine in naša je šla k "SMRTONOSNI KRTAČKI" Damjanu na kanvas.Na žalost smo se morali prilagoditi na tršo malo prožno ponjavo, ki nam je delala kar nekaj težav a na koncu smo se kar navadili. Nato smo se premaknili nekaj korakov na desno kjer nas je že čakal Kekec Jure s trampolinom. Poleg tega smo morali skakati z deske in se mučiti na enovišinski bradlji, ki po vrhu vsega sploh ni namenjena puncam. Mislim, da je bil vsem nam od tega najbolj všeč trampolin. Od njega smo skočili naravnost na bradljo, kjer nas je že čakala Sneguljčica Urša. Vajo na gredi smo si kasneje sestavili skupaj s pravokotno Majo.
Na koncu so sledile še glupe mučne Damjanove vaje za moč, po katerih smo vsi popadali naravnost v postelje.

Katja Z. in Laura P.

3 komentarji:

Danica pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Danica pravi ...

Pozdravljeni sokolčki in sokolčice, sokoli in sokolke,

prav lepo vas je videti zbrane v vrsti v telovadnici. Slike niti ne kažejo, da vas vodniki (na čelu z najboljšim učiteljem v Osončju, pa čeprav ste mu dali malo drugačno ime) preveč "mučijo". Mogoče ste pa ponoči preveč razgrajali?

Uživajte, pa naj si bo v telovadnici ali pa ob vodi.

V prtlažniku vašega avtobusa je bil tudi teleskop. Če boste imeli zvečer kaj časa, ga usmerite v Luno in v Venero, ki jo najdete zvečer kot Večernico (prva svetla pika na nebu) na zahodnem delu neba v ozvezdju Lev ter na Saturn, zvečer na jugozahodnem delu neba v ozvezdju Devica.

lep pozdrav,
Danica in Emil

Tancha pravi ...

Mali telovadci a ni pri prijavi pisalo, da boste dve uri na dan telovadili...vaši vodniki so sigurno zelooo prijazni in vas ne "gnjavijo" preveč, saj so tudi oni bili mlajši in so si na podobnih taborih želeli tako kot vi samo uživati super cool POČITNICE-kajne. Le spomnite jih na to, pa poglejte v nebo zvezde in luno...Čau, čau Tanja, Sebastjan, Eva in pa Bine mijau :)